Дядо Коледа зарадва децата на ЧСБУ „Талантите“

Дядо Коледа пристигна от далечна Лапландия, за да зарадва празнуващите деца във Висше училище по агробизнес и развитие на регионите. Първокласниците на ЧСБУ „Талантите“ и децата на служителите на висшето училище се събраха в най-голямата аудитория, за да посрещнат Добрия старец в очакване на мечтаните подаръци.

„Ой, Коледо, мой Коледо, роди ми се Боже чедо“, пяха и рецитираха малките коледарчета от „Талантите“, докато чакат Дядо Коледа.

Помощниците на Добрия старец разказаха на малки и големи притчата за четирите свещи, която ни учи да вярваме силно и никога да не губим надежда. Защото, докато вярваме, ще стигнем там, закъдето сме тръгнали.

„Заслужили ли сте даровете, които ви нося в чувала?“, попита децата Дядо Коледа, приведен от тежкия товар на гърба си. Всички в един глас отвърнаха колко много са слушали и постигнали през годината, след което му подадоха стол, за да седне да си почине и пратиха поздрави на елените.

Тъй като е всеизвестно колко е великодушен, Дядо Коледа извади от огромния червен плюшен чувал красиво опакован пакет за всяко дете.

Третокласничката Никол Шопова бе изпратила написано от нея специално за повода стихотворение с извинението, че не може да присъства на празника, тъй като е участник в коледен концерт. „Вече съм голяма. Време е приказката аз да продължа. Хей, не се чуди: Коледа си ти!“, пише Никол.

На изпроводяк дълго чаканият гост си тръгна с песен и поръчение към децата да вършат добри дела, за да ги посети догодина отново. Те пък не пропуснаха да си направят и снимка с него като доказателство, че Дядо Коледа съществува.

Деца и родители  похапнаха от кулинарните изкушения, отрупали празничната трапеза, и изтеглиха късметче, но не от питката, а от шоколадовите мъфини.

 

 

 

Leave a reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Banda by Antoni Sinote Botev & Evgeni Dimonni Dimov