Експерти по заетостта представиха младежки програми и летни стажове пред студенти от ВУАРР

Младежки програми за работа и възможността за летни стажове в Германия представиха днес експерти от Бюрото по труда в Пловдив пред студенти от втори и трети курс на Висшето училище по агробизнес и развитие на регионите.

„Старт на кариерата“ дава шанс за придобиване на трудов стаж на безработни младежи, завършили средно или висше образование, като целта е улесняване на прехода между аудиторията и реалното работно място. Изискването е те да са на възраст до 29 г., да нямат трудов стаж по специалността, по която са се дипломирали, и да са регистрирани в дирекции „Бюро по труда”. Те могат да работят до 9 месеца в държавни предприятия, след като преминат успешно интервю с работодател.

„Нова възможност за младежка заетост“ също е за млади хора до 29 години, които са регистрирани в Бюрото по труда. По проекта се предоставят възможности за стажуване и обучение по време на работа. В рамките на 6 месеца младежите могат да трупат опит в компании от частния сектор по специалността, която са завършили.

Желаещите да пробват работа зад граница могат да кандидатстват за лятна ваканционна заетост в Германия. Срокът за подаване на документи е 14 февруари.

Вижте повече във видеото:

 

 

 

Leave a reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Banda by Antoni Sinote Botev & Evgeni Dimonni Dimov