Студентка по финанси спечели електромобила от томболата за 8 декември

Студентка по финанси спечели голямата награда от томболата на ВУАРР в навечерието на 8 декември. 34-годишната първокурсничка от София – Велислава Филчева, се оказа късметлийката, която изтегли плика с надпис „електрически автомобил“ и получи ключовете за вишневочервената 6ES. Тази серия е базирана на концепцията за една по-зелена околна среда. Колата е със соларен панел, който захранва батерията за разширен пробег. Допълнителни екстри са отварящите се задни прозорци, прибиращите огледала и LED стоповете. Батерията се зарежда за 8 часа и с нея автомобилът може да измине до 140 км. Разходът за 100 километра е само 50 стотинки.

„Много съм развълнувана, бях сигурна, че ще спечеля“, призна щастливката.  Велислава е шофьор от 10 години, кара стар „Фолксваген“, който мечтаела да смени. Така че късметът й се усмихнал точно навреме.

За трета поредна година ВУАРР раздаде впечатляващи награди за студентския празник. В жребия, който се проведе днес в най-голямата аудитория на висшето училище, в присъствието на нотариус участваха имената 27 късметлии, чиито имена бяха изтеглени преди седмица измежду всички първокурсници – бакалаври и магистри. Всеки от тях изтегли пореден номер, който определи реда на теглене на наградите.

„Процедурата е абсолютно прозрачна. Предишните две години беше същата и нямаше никакви възражения“, обърна се към първокурсниците президентът на ВУАРР проф. Димитър Димитров.

Втората голяма награда – електрически скутер, се падна на Миглена Кръстева от Костенец. Тя е студентка задочно в специалност „Счетоводство и одит“. Скутерът е снабден с LED скоростомер, а максималната скорост, която развива, е 45 км/ч.

ВУАРР раздаде също три стипендиите в размер на 1000 лева, които покриват две семестриални такси. 16 бяха почивките за двама в български курорти, 2 – екскурзиите в чужбина. Четирима първокурсници си тръгнаха с лаптопи.

 

 

Leave a reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Banda by Antoni Sinote Botev & Evgeni Dimonni Dimov