Президентът на ВУАРР представи стихове и епиграми на музикално-поетично матине

Порция поезия и музика поднесоха на пловдивчани президентът на Висшето училище по агробизнес и развитие на регионите проф. Димитър Димитров и клавирни изпълнители от Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство. Матине по повод Деня на християнското семейство и младеж организираха двете висши училища в студио 1 на Радио Пловдив, където прозвучаха популярни произведения от световната класика и творби на композитора проф. Николай Стойков. Най-новите си стихове и епиграми, някои от които вече са публикувани на страниците на вестник „Стършел“, представи проф. Димитър Димитров. Популярният учен, поет, белетрист и карикатурист поднесе порция смях с творбите, които ще влязат в поредната му книга – „Досадна улична случка“, „Доходен щат“, „Предизборният кръговрат“.
В ролята на модератор на музикалната част на матинето влезе проф. Ромео Смилков. Сюити на Бах, произведения за пиано на Фазил Сай, Александър Бородин и Карол Шимановски прозвучаха в изпълнение на д-р Велислава Стоянова, Евридика Вълчева и Лусия Велева.

Аплодисментите на публиката събра и 9-годишната Лъчезара Димитрова, която се представи с „Токатина“ на Светослав Обретенов и „Валс“ на Шопен.

 

 

Leave a reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Banda by Antoni Sinote Botev & Evgeni Dimonni Dimov