ВУАРР посрещна първокурсниците с тържествена церемония

Церемония под звуците на студентския химн за официален старт на обучението на първокурсниците организира ръководството на Висшето училище по агробизнес и развитие на регионите. След като заяви, че са направили най-добрия избор, доверявайки се на модерно, устойчиво и бързо развиващо се учебно заведение, ректорът проф. Марияна Иванова увери новопостъпилите студенти в ерудицията и компетенцията на преподавателите.

„На добър час“ пожела в академичното си слово президентът на ВУАРР проф. Димитър Димитров, който увери първокурсниците, че са попаднали във висше училище, където науката и културата вървят заедно.

„Тук ще разцъфнете към добро. Ежегодно отчитаме ръст на студентитете, все повече са кандидатите ни от София, което няма как да не ни радва. Тук ще се срещнете с ваши колеги от различни държави, които идват при нас по програма „Еразъм+“ и международни проекти. За 28 години нямаме регистриран безработен. Освен че имаме академично издателство, ние подкрепяме редица културни събития, свързани с Пловдив – европейска столица на културата“, заяви проф. Димитров, акцентирайки върху едно от най-значимите – Международното биенале на карикатурата.

Той напомни, че в навечерието на 8 декември Висше училище по агробизнес и развитие на регионите ще подари на своите студенти електромобил и електрически скутери, лаптопи и таблети, почивки и екскурзии, стипендии. Имената на щастливците, които ще участват в церемонията, ще бъдат изтеглени предварително сред всички първокурсници чрез жребий на 21 ноември.
В тържеството взе участие изпълняващият длъжността кмет на район „Северен“ д-р Красимир Асенов.

Студентските си книжки получиха най-напред шестимата първокурсници, приети с най-висок успех. Те получиха и подарък книгата „Съвети за мъж на средна възраст от Южна България“ на проф. Димитър Димитров.

 

 

Leave a reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Banda by Antoni Sinote Botev & Evgeni Dimonni Dimov