ВУАРР дипломира 122 бакалаври и 92 магистри

122 бакалаври и 92 магистри дипломира Висшето училище по агробизнес и развитие на регионите на тържествена церемония днес. Абсолвентите получиха и Европейско дипломно приложение на английски език, издадено съгласно Европейската система за натрупване и трансфер на кредити от Министерството на образованието и науката.

Средният успех на випуска бакалаври е Много добър 5.26 – с три стотни по-висок от миналата година, обяви ректорът на висшето училище проф. Мариана Иванова. Магистрите завършват с Отличен 5.55, като лидери са студентите от „Мениджмънт на храните и храненето“ с рекордно висок успех 5.95. Само с една стотна след тях се нареждат завършилите „Управление на общините“ със специализация „Регионално планиране и развитие“.

Пълните отличници бяха удостоени със специални грамоти и медали.

„Инвестирайте в себе си и не спирайте да учите. Животът е за смелите. Не се страхувайте да грешите. Бъдете победители в конкурентната среда. Правете всичко с вдъхновение“, обърна се в словото си към абсолвентите президентът на ВУАРР проф. Димитър Димитров.

Той се върна в годините назад, за да припомни, че преди 27 години, именно на 26 октомври, се е получило решението на МС за учредяване на висшето училище. Оттогава Св. Димитър става и патрон на ВУАРР. Ректорът направи заявка, че висшето училище ще продължи да се развива, привличайки чуждестранни преподаватели и студенти, въвеждайки обучение на английски и на руски език.

Пожелания към абсолвентите отправи Озгюр Гюнер от университета „18 март“ в Чанаккале, който е във ВУАРР по проект „Еразъм+“. Да сподели радостта със съпругата си Юлия, която се дипломира, бе управителят на Сдружение „Фермерско мляко“ и основен организатор на Националното изложение „Фермер Експо Раковски“, Рангел Матански. Фермерът увери младите хора, че те не са бъдещето, а настоящето и трябва да преобразят България.

Приветствие към ръководството и преподавателите отправи от името на абсолвентите медалистът от специалност „Здравен мениджмънт“ Елена Георгиева, която призова колегите си да не спират да мечтаят и да се развиват.

С обещанието да бъдат достойни възпитаци на ВУАРР абсолвентите произнесоха Галилеевата клетва, следвайки медалистката от бакалавърска специалност „Стопанско управление“ Калина Георгиева.

За Еразъм студент на годината бе обявена Николина Казанджиева – магистър „Финанси и банково дело“, която е осъществила мобилност в Гърция.

Докато гледа как облечената в тога внучка Донка Калъмова получава дипломата си за магистър по счетоводство, 80-годишната Стояна Пенева не сдържа сълзите си. Възрастната жена дойде на церемонията по дипломирането и призна, че това е сред най-щастливите мигове в живота й.

Че можеш да бъдеш отличник, докато работиш и се грижиш за бебето си, доказа Василка Георгиева от Асеновград. Младата майка е акушерка по професия и пристигна за тържеството с 4-месечната си дъщеричка Катерина и съпруга си Димитър.

 

 

Leave a reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Banda by Antoni Sinote Botev & Evgeni Dimonni Dimov