ВУАРР посрещна колеги от колежа Байрямич на университета „18 март“ – Чанаккале

Озгюр Гюнер, Осман Местав, Гюркан Чил и Исмаил Аслан от колежа Байрямич на университета „18 март“ – Чанаккале, Турция избраха Висшето училище по агробизнес и развитие на регионите за своята преподавателска мобилност по програма „Еразъм+“. Те ще изнесат лекции пред студенти и ще имат срещи с ръководството и преподавателите на ВУАРР за обсъждане на бъдещи сътрудничества в областта на проектни и научноизследователски дейности.

Университетът „18 март“ е дългогодишен партньор на висшето училище в разработване и изпълнение на партньорски проекти. Представители на двете институции имат многобройни съвместни участия в семинари и научни форуми.

Как може да бъде възродена община Байрямич, която се намира на 70 километра югоизточно от Чанаккале, представи на открита лекция Озгюр Гюнер. След като направи кратка характеристика на географските и природни дадености на региона, той представи резултатите от проучване, чиято цел е да набележи мерки за това как най-рационално да се използват наличните ресурси. Гюнер откри сходства в климата на Пловдив и Байрямич, подходящ за отглеждане на селскостопански култури.

За проучването научете повече от видеото:

 

 

Leave a reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Banda by Antoni Sinote Botev & Evgeni Dimonni Dimov