Студенти от Испания, Италия и Турция избраха ВУАРР за обмен по „Еразъм+“ Студенти от Испания, Италия и Турция избраха ВУАРР за обмен по „Еразъм+“

Студенти от Испания, Италия и Турция избраха Висшето училище по агробизнес и развитие на регионите, за да реализират мобилност по програма „Еразъм+“. В продължение на почти 30 години ЕС финансира програмата, която е дала възможност на над 3 милиона студенти да проведат част от обучението си в друго висше училище или организация в Европа.

За поредна година ВУАРР посреща младежи от Университета на Кордоба. Сантяго Ескудеро е завършил управление на ресторантьорството в средното училище, след което записва бакалавърска специалност „Туризъм“. След като научава, че Пловдив е ЕСК през 2019 година, категорично избира града на тепатата измежду всички възможности за обмен по „Еразъм+“.

От Кордоба идва и Хуан Морено, който също учи специалност „Туризъм“. От свои колеги научил, че България е богата на архитектурни, исторически и културни забележителности, затова избрал да дойде тук.

Рафаел Ферейро е в страната ни за първи път. Той също идва от Университета на Кордоба. Негов колега миналата година бил по „Еразъм+“ във ВУАРР и споделил отлични впечатления за университета и града, което определило избора на Рафаел.

За поредна година Европейската комисия организира инициативата „Дни на Еразъм 2019“, чиято цел е да отбележи огромното положително въздействие на програмата едновременно във всички държави по света, да представи ползите от образователната мобилност. Инициативата ще се проведе на 10, 11 и 12 октомври, в която ще се включат и чуждестранните студенти на ВУАРР. Сред тях е и италианецът Габриеле Мирула, който идва от Университета на Месина.

Целта на Дните на Еразъм е да представи европейските ценности, положителното въздействие на проектните резултати и значението на програмата. С очаквания да научи повече за културата и историята на България идва и турската студентка от Университета Мармара в Истанбул – Филиз.
От четири години вече живее в България рускинята Арина Мирошина. Тя е студентка в магистърска програма „Управление на човешките ресурси“ във ВУАРР. Два пъти е била на обмен по
„Еразъм+“ – като рецепционист в Гърция и като аниматор в Турция, и препоръчва на всеки, който има възможност, да се възползва от програмата.

Програма „Еразъм+“ насърчава обмена на добри практики и сред ученици и преподаватели от средното образование. 14-годишната Ели от Частно средно бизнес училище „Талантите“, вече е пътувала в много държави и е събрала незабравими спомени.
Най-малките ученици на „Талантите“ – първокласниците, също научиха какво представлява „Еразъм+“ и очакват с нетърпение възможността да пътуват и да се срещнат със свои връстници от Европа.

 

 

Leave a reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Banda by Antoni Sinote Botev & Evgeni Dimonni Dimov