Зам.-кмет с публична лекция за формирането на човешкия капитал

Как се формира човешкият капитал и практически опит от работата си в общинската администрация и в неправителствения сектор сподели в публична лекция пред студенти от ВУАРР зам.-кметът на район „Северен“ д-р Красимир Асенов. Той се върна назад във времето, за да направи ретроспекция от Средновековието, през Ренесанса, за да стигне до зараждането на капитализма и възникването на нуждата от мениджмънт на човешките ресурси.

Красимир Асенов, който е доктор по антропология, завършил „Публична администрация“ и „Управление на кризи и конфликти“ и с опит във фондация „Отворено общество“, маркира казуси и проблеми, свързани с управлението, давайки конкретни примери от сегашната си управленска практика.

„Дипломата не е гаранция за успех, освен знания, не по-малко решаващи са и т.нар. меки умения. Когато се подбират кадри, най-важното е да се видят онези заложби на човека, които ще го направят най-подходящия кадър за съответния пост“, каза д-р Асенов пред бакалаврите от специалността „Управление на човешките ресурси“.

 

 

Leave a reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Banda by Antoni Sinote Botev & Evgeni Dimonni Dimov