ВУАРР – домакин на Международен конгрес по икономика, бизнес и управление

Международен конгрес по икономика, бизнес и управление събра учени от България, Турция и Северна Македония във Висше училище по агробизнес и развитие на регионите. Участниците в 12-то издание на престижния форум IBANESS, организиран от ВУАРР, Университет „Намик Кемал“ в Текирдаг и Битолския университет „Св. Климент Охридски“, представиха нови изследвания, обмениха добри практики и дебитараха по актуални за трите държави теми.

„За нас е удоволствие и чест да организираме конгреса IBANESS в Пловдив. Благодаря на всички, които изпратиха доклади за участие в отделните секции. Уверен съм, че чрез обмяната на опит ще се подобри комуникацията между изследователите от Балканите и близкоизточните държави“, каза проф. Расим Йълмаз от организационния комитет.

Над 1000 доклада ще бъдат събрани в сборник, уточни проф. Ахмет Кубаш от организационния комитет.

Гостите от Турция поднесоха на ректора на ВУАРР акад. проф. Димитър Димитров луксозен албум на „Св. София“ в Истанбул. Ректорът определи конференцията като модел за балканско партньорство между академичните среди и изрази увереност, че в бъдеще връзките ще укрепват и университетите ще си партнират успешно по европейски проекти.

 

Leave a reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Banda by Antoni Sinote Botev & Evgeni Dimonni Dimov