Стоматологът на италианските звезди към студенти от ВУАРР: Красотата е в хармонията и симетрията

Красотата се съдържа в хармонията и симетрията. Когато работим върху себе си и се самоусъвършенстваме, ние увеличаваме и благосъстоянието на бизнеса си. Пожелавам вашата професия да ви носи удовлетворение и да правите другите щастливи. Това послание отправи към студенти по здравен мениджмънт, арт-мениджмънт и счетоводство във Висшето училище по агробизнес и развитие на регионите известният италиански стоматолог д-р Джовани Макри. Популярният като д-р Усмивка, чиито пациенти са премиерът на Италия Джузепе Конте и бившият министър-председател Силвио Берлускони, изнесе лекция по естетична дентална медицина пред младeжи от висшето училище

Името на д-р Макри вече прескача националните граници. В кабинетите му в Милано, Лондон и Бергамо пристигат пациенти от Колумбия, Калифорния, Казахстан, Канада, Швейцария и Холандия. На професионализма му се доверяват най-изветните телевизионни водещи в Страната на ботуша, за които визията е от решаващо значение, холивудски актьори, политици.

„Най-важното условие, за да се усмихвате, е да бъдете щастливи“, категоричен е денталният специалист. Пред аудиторията той набеляза съвременните тенденции в развитието на естетичната стоматология – ослепително бели еднакви зъби и при мъжете, и при жените, независимо от природните дадености на двата пола. За разлика от миналото, когато са се предпочитали малките зъби, сега на мода са по-големите. Другата новост касае венците, чието ниво трябва да е изравнено. Д-р Макри е първият стоматолог, който през 2003 година използва цирконий в работата си. Днес вече 82 на сто от зъболекарите по света залагат на този материал

Известният стоматолог е в основата и на уникален художествен експеримент. Съвместно с популярен италиански изкуствовед той „извайва“ усмивки на портрети, нарисувани от Леонардо и Рафаело. В новите варианти Джокондата и Джейн Остин вече се усмихват.

Д-р Макри, който е почетен професор на университети в Италия, САЩ и Китай, бе удостоен и с юбилейния медал на ВУАРР. Отличието му бе връчено от ректора проф. Димитър Димитров за принос в развитието на световната медицина.

 

Leave a reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Banda by Antoni Sinote Botev & Evgeni Dimonni Dimov