Дим К. Дим: Идва поколение, което не понася никаква несправедливост

Литературният критик Марин Кадиев определи стихосбирката „След десети“ като психограма на днешния български ден

„Идва ново поколение, което не понася никаква несправедливост. Затова във всеки от стиховете ми е закодирана идея и мъдрост. Оптимист съм и вярвам, че днешните млади са се отърсили от най-тежкия грях – двуличието. На негово място трябва да се настани прямотата“.

Това заяви на премиерата на новата си стихосбирка „След десети“ ректорът на ВУАРР проф. Димитър Димитров. Пловдивското представяне на шестата му поред поетична книга събра ценители на словото в залата на театър „А’парт“.

Литературният критик Марин Кадиев определи книгата като психограма на днешния български ден. Той изрази увереност, че всеки, докоснал се до обединените в три цикъла поетични откровения, ще изпита естетическа наслада. Според литературоведа стихотворението „Ръцете на мама разказват“ е едно от най-добрите четиристишия, посветени на майката.

„Материалното битие унищожава човека, зависттта е противопоставена на доброто, омразата масово деформира. Всеки от нас обаче сам прави избор и решава коя посока да избере, за да бъде човек“, каза още Марин Кадиев.

Угасването на българското село, стопяването на нацията, бягството на младите зад граница, завистта са част от проблемите, които провикират автора, известен с артистичния си псевдоним Дим К. Дим, за написването на стихосбирката.

Писателят Начо Христосков пожела на автора, който е член на Дружеството на пловдивските писатели, вдъхновение и много верни читатели, а белетристът Христо Згуров го нареди сред съвременните будители.

Зрителите се потопиха в поетичния свят на Димитров с негови изпълнения, които прозвучаха в аудиовариант. Стихове чете и актьорът Сашо Петков.

Интерактивното представяне на книгата бе част от събитията, с които театър „А’парт“ отбелязва 33-годишнината от създаването си. Програмата се осъществява със съдействието на Висшето училище по агробизнес и развитие на регионите.

 

Leave a reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Banda by Antoni Sinote Botev & Evgeni Dimonni Dimov