ВУАРР отбелязва Дните на Еразъм

Европейската комисия организира инициативата „Дни на Еразъм 2018“ (Erasmus Days) под патронажа на президента на Европейския парламент Антонио Таяни и Европейския комисар по образованието, културата, младежта и спорта Тибор Наврачич. Целта на проявата, която се организира на 12 и 13 октомври 2018 г., е да отбележи огромното положително въздействие на „Еразъм+“ едновременно във всички държави по света, легитимни за участие в програмата, да представи ползите от образователната мобилност, така че да бъдат видни за гражданите, бизнеса, медиите и отговорните за формирането на политиките в сферата.

От проекта за мобилност във висшето образование се възползват и студенти на ВУАРР. Само преди седмица от Халкидики се завърна третокурсникът от специалност „Икономика на туризма“ Атанас Севдалинов. Студентът е трупал опит в петзвезден хотел от световноизвестна верига. За трета поредна година стажува по програма „Еразъм+“ Севджан Акман, която вече е дипломиран бакалавър по „Икономика на туризма“. Студентката е избрала Италия, където да събира професионален опит. Върху Италия е паднал изборът и на Стефан Гърев.

Трима чуждестранни студенти са избрали ВУАРР за своята практика по програма „Еразъм“. Гаспър Гарденас Куинтела от Университета в Кордоба учи в специалност „Туризъм“. Причина да избере България станал брат му, който участвал в балканска обиколка и останал очарован от историята и културата на страната ни.

От Университета на Месина пристига в Пловдив и италианецът Алберто де Лука, който учи във факултета по Бизнес и мениджмънт. Това е първият му експеримент по „Еразъм“.

Една година ще прекара във ВУАРР и полякинята Марта Кржевска. Тя е студентка в Университета „Кажимиеж Виелки” в Бидгошч и е очарована от Старинен Пловдив.

 

Leave a reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Banda by Antoni Sinote Botev & Evgeni Dimonni Dimov