Студенти и докторанти от пет държави на лятно училище в Пловдив

Студенти и докторанти от пет държави пристигнаха в Пловдив, за да се включат в лятното училище по проект „Устойчиво управление на земята в ЕС“. Домакин на проявата е Висшето училище по агробизнес и развитие на регионите, което си партнира с университети от Словакия, Италия, Полша, Испания и Австрия.

Координаторът за България проф. д-р Марияна Иванова – зам.-ректор по учебна дейност и международно сътрудничество на ВУАРР, приветства участниците с „Добре дошли“ и представи SULANET, чиято цел е създаване на виртуална изследователска и образователна мрежа за насърчаване на научните изследвания и преподаването в областта на устойчивото управление на земите в Европа. В изпълнението на проекта участват преподаватели, студенти, докторанти и млади учени от висшето училище.

Целта на летните училища, организирани по проекта, е студентите да се запознаят с добри примери на устойчиво земеползване в отделните страни. Лектори са професори от университетите партньори. Първото лятно училище бе организирано през 2016 година в Нитра, Словакия, а негов домакин бе Словашкият аграрен университет. През 2017 г. то се проведе в Университета на Фоджа, Италия, а сега ВУАРР събира участниците в третото.

Още за целите на проекта разказва доц. Вихра Димитрова от ВУАРР, която е сред лекторите в лятното училище:

Leave a reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Banda by Antoni Sinote Botev & Evgeni Dimonni Dimov