ВУАРР – домакин на Международен конгрес по социални науки

Учени от България, Турция и Македония представиха нови изследвания и обменяха добри практики в Пловдив

Международен конгрес по социални науки събра учени от Балканите и Близкия Изток във Висшето училище по агробизнес и развитие на регионите. Изтъкнати изследователи в областта на социалните и поведенчески науки представиха нови изследвания, обменяха добри практики и обсъждаха актуални въпроси на осмото издание на конгреса в града под тепетата.

„За нас е удоволствие и чест да организираме конгреса IBANESS в Пловдив. Благодаря на всички, които изпратиха доклади за участие в отделните секции. Уверен съм, че чрез обмяната на опит ще се подобри комуникацията между изследователите от Балканите и близкоизточните държави“, каза проф. Расим Йълмаз от организационния комитет.

За три години IBANESS акумулира 2000 презентации на учени от Университета „Св. Климент Охридски“ в Македония, „Намик Кемал“ в Текирдаг и ВУАРР – Пловдив, които са събрани в сборници. Конгресът издава и научно списание, обясни проф. Ахмед Кубаш от организационния комитет.

Ректорът на ВУАРР проф. Димитър Димитров приветства участниците в конференцията и заяви, че обединението на учените е важна стъпка за заздравяване на връзките между държавите. Всеки от вас е посланик на науката, образованието, хуманитарните идеи, културата, каза проф. Димитров и връчи плакет на проф. Хаки Анан от университета „Намик Кемал“.

 

Leave a reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Banda by Antoni Sinote Botev & Evgeni Dimonni Dimov